Nyhet! Söndagen den 7:e april erbjuder jag en heldagskurs i mindfulness. Läs kursbeskrivning nedan eller på facebookeventet

Mindfulness har blivit något av ett modeord de senaste åren. Trots att det egentligen är ett väldigt gammalt påhitt. Ursprungligen taget från buddhistiska teorier kring det mänskliga sinnet har ordet gått en lång väg från religion till modern vetenskap. Detta tack vare ett explosionsartat utforskande inom psykologin de senaste 20 åren.

I denna heldagskurs går vi igenom de olika fasetterna av modern mindfulness eller medveten närvaro som det också kallas, både som ett verktyg genom meditationer och ett nytt sätt att förhålla sig till tankar, känslor och impulser. Exempel på koncept som introduceras är medvetenhet, acceptans, fokus och närvaro.

Under dagen får du möjlighet att tillsammans med andra prova på de grundläggande meditationerna och yogan samt reflekterande övningar för ökad insikt om vad medveten närvaro har att erbjuda just dig.

Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen och heller inte ha med någonting annat än dig själv i bekväma kläder.

Vanliga effekter av att utöva mindfulness (med stort vetenskapligt underlag) är:

* Förbättrad beslutsförmåga genom ökad självkännedom
* Minskad stress och ångest
* Mer positiva känslor
* Bättre hantering av obehagliga känslor och tankar
* Ökad självdisciplin och kreativitet
* Djupare förståelse för andra människor, förbättrad empati

Schemat för kursdagen är följande:

09:00 – Incheckning
10:00 – Introduktion
11:00 – Meditationsgenomgång
12:30 – Lunch
13:00 – Teori och reflektion
14:00 – Yoga och meditation
16:00 – Avslutande meditation
17:00 – Information och avslut

Lunchen som serveras är laktovegetarisk (vegansk enligt önskemål) och gjord helt på ekologiska råvaror.

Förutom lunch ingår även ett kompendium i kursavgiften.

Kostnad: 1400kr (notera att friskvårdsbidrag gäller)
Rabatterat pris för studenter, egenföretagare och arbetslösa: 900kr

Nöjdhetsgaranti: Skulle du efter kursdagens slut inte vara nöjd får du pengarna tillbaka.

Preliminär anmälan görs till kurs@mentalfrihet.nu med ditt namn och telefonnummer. Din plats på kursen är säkrad först när du betalat in kursavgiften enligt anvisning i mailet. Betalningen måste vara överförd senast fredagen 5/4 för att din anmälan skall räknas. Har du betalat men vill avboka görs även detta senast den 5/4.

Har du några frågor går det bra att skicka dem till samma mail.

Om mig som håller i kursen:
Jag har mediterat dagligen sedan 2011 då jag först kom i kontakt med mindfulness. Detta genom en 10 dagars meditationsretreat i fullkomlig tystnad. Sedan dess har jag förutom fler retreats även fördjupat mig inom både den moderna psykologins syn på mindfulness och dess rötter ur zen och tibetansk buddhism. Utöver att hålla kurser läser jag för närvarande psykologi på Göteborgs Universitet och har en kandidatexamen i teknisk fysik i bagaget.

För mer information om mig och vad tidigare deltagare på kurser tyckt, läs vidare på hemsidan där du även finner artiklar om mindfulness och guidade meditationer: www.mentalfrihet.nu/

Länkar till ett utdrag av vetenskapliga studier på mindfulness:
http://www.mindfulexperience.org/evidence-base.php
http://www.mindfulnet.org/page4.htm

Observera att om du har någon psykiatrisk diagnos bör du vända dig till någon annan kurshållare i mindfulness som även har terapeutisk erfarenhet och dessutom rådfråga din terapeut/psykolog om det är lämpligt för dig att gå en kurs.