Historien om Modern Mindfulness

I samband med sin egen mindfulnessträning och sina studier i psykologi, började Albin 2011 dela med sig av sina erfarenheter inom mindfulness. Detta ledde till kurser och föreläsningar och våren 2012 började han hålla mindfulnesskurser för studenter på Chalmers och Göteborgs Universitet. Modern Mindfulness Sweden AB grundades hösten 2013, som en naturlig vidareutveckling av Albins mål – att göra mindfulnessträning tillgängligt till ännu fler människor.

Vårt löfte

Inspirerade av de traditioner där meditation ursprungligen lärts ut helt gratis, och med insikten från modern forskning som tydligt visar att överflöd av pengar sällan gör människor lyckligare, har vi bestämt att allt överskott som företaget generar ska gå till människor som verkligen behöver det. Detta innebär att istället för att plocka ut någon vinst, skänks allt ekonomiskt överskott till Röda korsets akuthjälp vid katastrofer och till Vi-skogens biståndsprojekt i Östafrika.

Vår Vision

Vi vill bidra i utvecklingen till ett samhälle där alla människor kan leva ett gott liv med allt vad det kan innebära. Ett vänligt samhälle där vi tar hand om varandra. Ett hållbart samhälle som inte konsumerar mer än vad jorden kan hantera.

Forskning från de senaste åren visar tydligt hur en kort stunds mindfulnessövning dagligen ger minskad stress, återhämtning av kropp och hjärna, förbättrat minne och koncentration, djupare relationer och mer kreativa tankar. Detta tror vi leder till ett mer insiktsfullt och meningsfullt sätt att leva livet på. Något som gagnar oss alla.

Grundare

albin_pres_cropped

Albin Hagberg Medin

Som 22-åring hade Albin både lyckats få anställning som forskningsassistent på Chalmers och dessutom deltagit i forskarkonferenser runt om I Europa inom sitt dåvarande livsmål, fusionsfysik. Samma extrema ambitionsnivåer som tog honom dit, medförde tyvärr även en svår stressproblematik som innebar både sömn och magproblem, oro och ryggsmärtor.

Genom hans intresse för hjärnforskning upptäckte han att meditation och mindfulnessövningar kunde hjälpa honom hantera stressproblemen. Efter en tids intensivt övande så upplevde han ett skifte som inte bara lindrade hans stressproblematik, det gjorde honom ännu mer intresserad av hjärnan och det mänskliga sinnet. En fascination som fick honom att helt överge fysikens värld för att istället djupdyka i psykologin.

En tid senare hade han grundat företaget Modern Mindfulness Sweden AB och genom detta hålla mindfulnesskurser och föreläsningar om metoder och tekniker för ökat välbefinnande och mindre stress. Hans mål med företaget är att fler människor ska få möjlighet att ta del av vetenskapligt beprövade metoder för ökat välmående och bättre hälsa, såsom mindfulness.

2016 påbörjade han en fredsvandring runt jorden, ”Walk2Peace”, och sedan dess har han en rådgivande roll i företaget samt utvecklar dess digitala resurser såsom appen Mindfulnessresan.

Erfarenhet

 • Kandidatexamen Teknisk Fysik, Chalmers
 • Certifierad Mindfulnessinstruktör
 • Beteendevetare, Göteborgs universitet
 • Deltagit i internationella forskarkonferenser inom psykologi på bl a. Stanfords universitet
 • Flera års meditationserfarenhet

Sagt om Albin

Albin är en unik kombination av värme, öppenhet och kompetens.
Jag är imponerad av hur hans ödmjuka och nyfikna sätt öppnar upp för nya perspektiv och möjligheter både hos mig själv och andra omkring honom.

—David Andersson, VD Ecoera AB

Ecoera AB

Delägare och IT-Guru

Erik Svalander

Erik har en flerårig bakgrund inom systemutveckling med universitetsstudier i både Göteborg och Umeå. En av hans flera IT-tjänster har varit hos Västtrafik. Efter flera års arbete i Stockholm började han söka en djupare mening. Han sålde sin lägenhet och begav sig till Syd- och Centralamerika där han mötte rik fauna av yoga, meditationsutövare och lokalbefolkning. Vid hemkomsten till Sverige ville han nu applicera sin kompetens på något som låg honom varmt om hjärtat. Han fann då Modern Mindfulness.

Erik är idag vår digitala mästare inom det fördolda som möjliggör våra webb- och mobilbaserade mindfulnesstjänster.

Erfarenhet

 • Universitetsutbildning IT
 • Arbetat som systemutvecklare sedan 2008
 • Meditatör

Mindfulnessinstruktör

Christina Stenberg

Christina Stenberg

Christina har lång tids erfarenhet som företagsledare och bär där med sig värdefulla Insikter och kunskaper som hon gladeligen delar. Under åren har hon haft förmånen till ett flertal olika roller; affärsutvecklare, entreprenör, ledarskapsrådgivare, internationell marknadsförare och mentor.

Christina vill medverka till ökad medvetenhet, mänsklig tillväxt och bidra till ett hållbart ledarskap som vilar i Mindfulness. Hon anser att varje människa är en ledare och hon vill motivera morgondagens ledare att utveckla ett liv i balans. För tio år sedan påbörjade Christina sin inre resa i personlig utveckling i samband med utbrändhet. Mindfulness blev och är en kraftfull metod för att hantera livets utmaningar.

Christina erbjuder inspirationsföreläsningar och workshops i Mindfulness. Hon arrangerar även kontemplativa vandringar i vackra naturmiljöer för ledare som vill fördjupa sitt inre ledarskap, att utveckla en medvetenhet om hur våra tankemönster, värderingar och drivkrafter påverkar rollen som ledare.

Erfarenhet

 • Civilekonom, internationell inriktning, Göteborgs Universitet
 • Flera års erfarenhet som VD, affärsutvecklare och entreprenör
 • Ledarskapsutbildningar så somUtveckling av Grupp och Ledare
 • Grund- och påbyggnadsutbildning i personlig utveckling, Psykosyntesinstitutet
 • Certifierad Mindfulnessinstruktör
 • Flera års meditations- och yoga erfarenhet

Sagt om Christina

”Balanserad och metodisk processledning genom Christina Stenberg. Dagen överträffade mina förväntningar. Jag är mer än någonsin övertygad om att Mindfulness är något jag vill utveckla och skapa rutiner för” Kristina Christoffersson, affärsområdeschef hotell & restaurang, Nääs Fabriker

Chefsrådgivare

Olov

Olov Bergström

Olov har en bakgrund som VD och chef, både som anställd och i egna företag, som sträcker sig från IT- och tjänstebolag till detalj- och partihandelsföretag.

Olov är mycket väl insatt i VD:s formella ställning, likväl skolad i beslutsprocesser och de olika ledningsmetoder som en högre chef/VD måste behärska för att utöva effektiv administrativ ledning. Olov verkar främst som föreläsare, utbildare, konsult och coach till både individer och organisationer.

Erfarenhet

 • Mångårig erfarenhet som VD-rådgivare i privata aktiebolag
 • Väl meriterad inom affärsutveckling och entreprenörskap

Några av våra uppdragsgivare