Upplev återhämtning i svensk natur med vandring, yoga och mindfulness

Runt det lilla samhället Sätila, 40 minuter utanför Göteborg, finner du storslagen natur. Hit sträcker sig Lygnern, en av Västsveriges djupaste sjöar, med sitt kristallblåa vatten och långa sandstränder och runt den ligger naturreservat med ek- och granskogar.

Under två sommardagar kommer du att få en stillsam upplevelse av den vackra naturen här, både till fots på vandring genom skogen och i kanot när vi paddlar längs den slingrande Storåns artrika dalgång. Helgen förgylls av yogapass på bryggan och meditation i skog och mark.

Du bor bekvämt på Pensionat Kajutan i Sätila som står för all mat och även möjligheten att gå på spa.

Retreat betyder att dra sig tillbaka, att ge oss möjligheten att hitta tillbaka till vår kärna. Genom den stilla atmosfären, den vackra naturen och de guidade övningarna kan du finna frid och låta kroppen återhämtas från stress. Efter retreaten kommer du hem med ny kraft och energi.

Angående Covid-19: vi tar full hänsyn till de riktlinjer om social distansering som råder och tillsammans hjälps vi åt att hålla alla aktiviter på ett tryggt och säkert sätt. Lyckligtvis har vi gott om svängrum ute i naturen! Hotellet anordnar frukostkorgar till rummen för att minimera kontakt mellan gäster och personal.

Program

Lördag 11/7

9 – 11 Ankomst,  Pensionat Kajutan i Sätila

11 – 13 Lunch

13 – 17 Skogsvandring mot Ramhultafallet med meditation

Med inspiration från den japanska traditionen ”Shinrin-yoku” – ”Skogsbad” vandrar vi sakta genom den hundratals år gamla ekskogen i Smälteryds naturreservat och fortsätter längs med sjökanten in i en djup och lummig granskog som för sinnena till John Bauer.

17 – 18 Middag & vila

19 – 20.30 Meditation på stranden

Söndag 12/7

7:30 – 9 Frukost

9.30 – 11 Yin Yoga på stranden med Charina Åkesson

11 – 15 Kanotpaddling längs Storån med meditation

När vi paddlar längs den meandrande Storån, genom idylliska jordbrukslandskap, rör vi oss nästan ljudlöst över vattnet och kan därför komma nära det rika djurliv som återfinns i och runt vattnet. Efter medhavd lunch och meditation på ängen så flyter vi medströms tillbaka hem igen.

OBS! Medtag sittdyna då det kan vara fuktigt i marken där vi kommer stanna och meditera

Alla aktiviteter är rekommenderade men frivilliga och som en del av retreatet kommer vi också prova på att minimera samtal och sociala koder för att ytterligare vända oss inåt och komma i kontakt med oss själva och naturen. Vi rekommenderar alla att ta möjligheten att lägga ifrån sig mobilen.


Praktisk information

Pris:  3.750 kr (mat, boende och kanothyra inkluderat)

Early Bird-erbjudande! Anmäl dig före den 26/6 så betalar du endast 2.750 kr

Alternativ:

  • Bo i eget tält på camping: 1.850 kr
  • Bo extra natt: 750 kr
  • Enkelrumstillägg: 300 kr
  • Tillgång till spa: 295 kr

ANMÄLAN & KONTAKT

Skicka ett e-mail med ditt fullständiga namn, adress och telefonnummer till info@modernmindfulness.se så återkommer vi snart med en faktura. Din plats är säkrad först när vi fått din betalning och anmälan är bindande.

Du kan även ringa på 0708-69 53 33.

BONUS

I priset ingår även ett års tillgång till vår svenska onlinekurs på mindfulnesstraning.se, (värde 1.500kr) som hjälper dig att fortsätta din meditationspraktik efter retreaten.

Retreatledare


Albin Hagberg Medin

Albin har en bakgrund som teknisk fysiker från Chalmers. Efter en utbrändhet bytte han spår och tog en examen i beteendevetenskap från Göteborgs Universitet samt grundade företaget Modern Mindfulness Sweden AB 2012. Under sju år har han hållit kurser, föreläsningar och retreat för tusentals människor och fortsatt att fördjupa sin egen förståelse för hälsa, välmående och lycka.