God Jul!

Och även om vi gjort alla förberedelser möjliga kommer denna julen förmodligen inte heller bli precis som vi tänkt oss. Kanske blir det ingen snö, kanske blir någon förkyld. Kanske uppstår det konflikter mitt i all den mysiga julstämningen, men mitt i all köphets och matlagningsjäktande, kom ihåg att stanna upp. I vår kultur kan det ibland finnas en slags föreställning att vi alltid ska vara tillgängliga till allt och alla. Dygnet runt. En föreställning och idé som i längden kan bli väldigt slitsam. Så därför råder jag dig att ta den där promenaden runt husknuten eller varför inte stanna upp precis där du är, i vardagsrummet eller köket och faktiskt bara andas en stund. En stund utan några måsten eller krav.

Mmm, det kan vara supersvårt, jag vet. Men väl värt det, både för dig och faktiskt för alla omkring dig. För när vi själva är uppmärksamma på våra egna behov är det också lättare att förstå andras behov.

För även i juletider behöver vi ta pauser och vila upp oss inför julsång och grandanser. Så kom ihåg och ta jul-time outer när tankarna, känslorna (och släktingarna?) tycks pressa ihop oss från alla håll och kanter.

Gällande julklapparna ska jag nämna att min favoritjul från när jag var ung var nog faktiskt den gången farmor och farfar hälsade på och jag var rejält förkyld så jag spenderade större delen av julfirandet liggandes i köket och läste sagan om ringen.

I vår familj har vi numera nästan helt avskaffat prylköp som julklappar och till både mormor och farmor kommer jag i år ge en prenumeration på Good News Magazine, en svensk tidning som likt namnet fokuserar på goda nyheter. Denna typ av nyheter ger en mer nyanserad bild än den vi får om vi endast skulle se på TV nyheterna eller läsa dagstidningarna (vilka ofta tenderar att ha en negativ snedvridning av omvärlden och istället fokusera mestadels på katastrofer, olycksfall och brottslighet.)

Tacksamhetsbrev

Den allra finaste julklapp jag hittills givit var det året då jag skrev ett tacksamhetsbrev till varje familjemedlem. I tacksamhetsbreven skrev jag ned allt jag kunde komma på som jag uppskattade i våra relationer och gav dem sedan breven som julklapp.

Att skriva ett sådant brev är faktiskt mycket enklare än det låter. Varför inte ta dig en stund nu på direkten och reflektera över någon av dina närmaste relationer? En vän, partner, förälder eller ett barn.

Börja med att tänka igenom några av dina godaste minnen med denna personen. Fundera sedan på följande:

Vad är det som gör just denna personen så speciell och unik?

Kan du komma ihåg något tillfälle personen varit extra stöttande för dig?

Vad gör hon eller han som du verkligen uppskattar?

Nämn någon gång hon eller han fått dig att känna dig sedd, accepterad och älskad.

Beskriv något som du finner inspirerande hos personen!

Sammanfatta sedan allt du kan komma på i en text och lägg ned i ett brev, tada! Klart 🙂 Sen är det bara att lämna över brevet och glädjas åt er fördjupade relation!

Och jag vill passa på att ge dig ett stort tack för att du läst alla årets 12 nyhetsbrev! Det har varit en stor glädje för mig att få alla goda kommentarer och fina repliker i mailboxen som svar.

Jag önskar dig en varm och vänlig julstämning och ett gott nytt år!

PS.

Om du ändå skulle få för dig att du måste köpa någon julklapp, varför då inte lägga pengarna på något som verkligen kan göra skillnad för någon (kanske en julklapp till dig själv?)

Vår onlinekurs i mindfulnessträning – Julspecial!

Genom vårt unika onlinebaserade träningsprogram kan du genom din mobil eller dator enkelt lära dig dessa effektiva metoder.

Kursen består av 35 kursdagar med tiotals ljudklipp, videoklipp och texter med mindfulnessövningar som ger dig mer energi, klarare tankar och mindre stress. Du får tillgång till kursen under ett helt år och kan göra dagarna och momenten helt i din egen takt och hur många gånger du vill.

Kursen ger diplom! Vid genomförd kurs erhåller du ett kursintyg som beskriver dina nya kompetenser inom mindfulness, stresshantering och modern psykologi.

Med rabattkoden julefrid får du 50%! rabatt på kurspriset, 750kr istället för ordinarie pris på 1.500kr och rabatten gäller fram till nyår.

Köper kursen gör du på kursportalens hemsida: På denna länk

Vill du läsa mer om kursens innehållet finner du det här.

Vi har även en 100% nöjdhets garanti: om du inte är nöjd med innehållet i programmet ger vi dig pengarna tillbaka, upp till en hel månad efter köpet.

(Hur kan vi vara så säkra på att du blir nöjd? Programmet har nu sålts i över ett år och hittills har ingen reklamerat kursen)  

Sagt om kursen:

Wow! Helt fantastiskt! Du förklarar på ett lagom personligt sätt med mycket bra övertygande teorier samt med ett lugn som gör allt väldigt ingivelsefullt.

– Anna Brus, VD, yogabrus.com

Kursen är smidig och hemsidan enkel att navigera från telefonen. Gillar att du har filmer som beskriver i kombination med text samt att jag kan gå direkt till övningarna om jag inte vill läsa. Det passar alla nivåer. 

Jag har rekommenderat kursen till flera, den är väldigt bra!

– Sofia Bengtsson, Entreprenör

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

Dela gärna nyhetsbrevet vidare till dina vänner via följande finurliga knappar om du gillade det:

Gilla mailet på facebook: Facebook Like Button

Dela på twitter: Tweet Button

Gilla vår facebooksida: Facebook Like Button

Vänligen
Albin Hagberg Medin                                          Modernmindfulness.se
Mindfulnessträning.se

 

Här kan du läsa de nyhetsbrev vi skickat ut tidigare:

Nyhetsbrev #22 Vad är viktigt för mig, egentligen?

Nyhetsbrev #21 Att vara redo för döden

Nyhetsbrev #20 Den bortglömda konsten att göra ingenting

Nyhetsbrev #19 Dag Hammarskjöld och mindfulness

Nyhetsbrev #18 Planerar du bort dig själv?

Nyhetsbrev #17 Att verkligen vila

Nyhetsbrev #16 Mindfulness hjälper vid tinnitus och tobak

Nyhetsbrev #15 Kronisk smärta

Nyhetsbrev #14 Vänlighet, mindfulnessmuskler och hjärnan

Nyhetsbrev #13 Mindfulness gör dig piggare och sömnigare

Nyhetsbrev #12 Mindfulnessforskning på Sahlgrenska i Gbg

Nyhetsbrev #11 Mindfulness förbättrar vår empati

Nyhetsbrev #10 Korta mindfulnessövningar räcker lång väg!

Nyhetsbrev #9 Pilotstudie och andningskonferens

Nyhetsbrev #8 Mindfulness och naturen

Nyhetsbrev #7 Mindfulness – mer än bara avslappning?

Nyhetsbrev #6 Om mindfulness och sömn!

Nyhetsbrev #5 Viken av medkänsla

Nyhetsbrev #4 Om att skapa din dagliga meditationsvana

Nyhetsbrev #3 Om minne, stress och mindfulness

Nyhetsbrev #2 Om självdisciplin, oro och mindfulness

Nyhetsbrev #1 Kort om sex och mindfulness samt yoga