En liten uppdatering om vad som hänt hittills under sommaren efter det senaste inlägget.

Kursen på Akademihälsan hade sitt avslut i början på juni och fick betyget 10/10 av samtliga deltagare! Det ser därför väldigt lovande ut att samarbetet med Akademihälsan fortsätter under hösten.

Kort därefter erbjöds en sommarkurs i mindfulness som blev fullsatt. Kursen pågick från mitten av juni till och med i torsdags, då vi hade den avslutande träffen. Fantastiskt att höra vad deltagarna hade lärt sig under dessa veckor och hur nöjda de var med kursen!

Förutom att hålla kurser, har jag även själv varit på utbildning. Mer precist, så har Ola Schenström och hans företag mindfulness center, hållit Sveriges första konferens i mindfulness!

Konferensen höll på i 4 dagar och var belägen i Tällberg, en liten by utanför Leksand i dalarna. Tällberg har sedan mer än 20 år tillbaka varje år varit platsen där ledare över hela världen samlas för att delta i Tällberg Forum och i framtiden kommer platsen troligtvis vara känd även för sina mindfulnesskonferenser. Detta då Ola och hans team siktar på att hålla en årlig konferens här under minst 10 år framåt!

Varför detta sker just i Tällberg är lätt att förstå när man anländer. Med en helt makalös utsikt över siljan och med skogklädda bergstoppar längs med horisonten är hela platsen i sig en inbjudan till naturen.

IMG_0158

Under konferensen höll flera framstående forskare, organisationsutvecklare och ledare föreläsningar och workshops inom sina respektive områden. Från neuroforskaren Amishi Jha till ansvarige för googles mindfulnesskurs ”Search inside yourself”, Richard Fernandez. Dessutom var Arthur Zojanc, ordförande för Mind and Life Institute, en organisation grundad av en grupp forskare och Dalai Lama, med syfte att förena forskning och kontemplativa traditioner av olika slag.

Otroligt fascinerande på så många plan, både alla nya spännande forskningsresultat och hur mindfulnessövandet breder ut sig inom både äldrevården, skolan och inte minst på arbetsplatser runt om i Sverige och världen.

Efter konferensen bar det av upp till Sälen för lite vandring, mycket avkopplande.

IMG_0220

Nu sitter jag hemma i lägenheten och packar väskor inför nästa resa. Då jag blev antagen till Stanfords konferens på medkänsla i klippiga bergen, bär det av på torsdag mot en ny horisont.

Under konferensen kommer vi deltagare både få ta del av ny forskning inom medkänsla och altruism samt planera vårt egna experiment inom området. Läs mer här.

Efter konferensen kommer jag troligtvis vandra i klippiga bergen och därefter delta i ytterligare en konferens i Denver, anordnad av Buddhistgeeks, en organisation med syfte att förena meditation och teknologi för det nutida samhället.

Det kommer minst sagt bli en väldigt spännande resa 🙂