Jag har sedan sommarens lyckade arrangemang med morgonyogan fått många förfrågningar om nya kurser och nu har dessa startat. Under hösten hålls kontinuerligt träffar på måndagar och onsdagar där vi tillsammans går igenom mindfulness med olika infallsvinklar.

Ett preliminärt schema på de olika tema:n som kommer behandlas under kursens gång:

1. Introduktion, ”vad är mindfulness?”
2. Mindfulness och våra sinnen
3. Stress, oro, ångest och mindfulness
4. Medvetenhet om känslor, genuinitet och mindfulness
5. Mindfulness i relationer och empati
6. Mindfulness på jobbet och i skolan
I varje kurstillfälle kommer störst fokus att läggas på praktiska övningar med teori och reflektion invävd emellan dessa.

Teorin är främst ur ett neuropsykologiskt perspekiv (men vi kommer inte gå in speciellt djupt på detaljerna) och övningarna hämtade från vetenskapligt beprövade kursupplägg.
Tid: kl 18:00- ca 20:45
ca. 10 deltagare
Kostnad: 200kr
Plats: Dr forselius backe 38, guldheden

Låter detta intressant?

Skicka då en intresseanmälan på kurs@mentalfrihet.nu eller anmäl dig till eventet på facebook: Kvällskurs i mindfulness, Göteborg
Om du anmält dig som ”Kommer” på eventet så skickar jag ut ett meddelande några dagar före kurstillfällen, det räknas alltså inte som en anmälan i sig, utan anmälan görs via mail till kurs@mentalfrihet.nu med namn och dag du vill komma.

—————————- VIKTIGT——————————————————————
Du behöver inte ha några som helst förkunskapskrav i någonting.
——————————————————————————————————

Dock, för att samtliga deltagare ska få ut så mycket som möjligt av varje kurstillfälle krävs att du först gått på introduktionspasset (som går flera gånger under hösten) innan du kan medverka i någon av de andra tillfällena.

Under kurstillfälle 1, introduktionen, kommer vi bl a. att gå igenom följande:

Vad är mindfulness?
Var kommer det ifrån?
Hur gör jag? När gör jag det?
Varför borde jag göra det?

För att förstå vad det handlar om, på ett upplevelsebaserat plan, kommer vi dessutom prova på andningsmeditation och avslappningsövningar + övningar för ökad kroppsmedvetenhet.

Om du undrar något, skicka ett mail eller kontakta mig på 0730631829

Om du vill läsa lite mer om den vetenskapliga forskningen bakom mindfulness rekommenderar jag följande sida, med länkar till över 2.200 artiklar publicerade i vetenskapliga tidsskrifter:

http://www.mindfulexperience.org/

Eller bara sök på mindfulness på google scholar

http://scholar.google.se/

PS. För att förtydliga så har denna kurs inga spirituella inslag, den enda kopplingen till religion är de praktiska övningarna och filosofin bakom som är hämtad ur buddhism, de sk. meditationsövningarna.

Det enda du behöver ta med till kurstillfällena och som vi kommer använda är vår mind, alltså vårt medvetna sinne samt kroppen.

Vänliga hälsningar 🙂
Albin Hagberg Medin
www.facebook.com/mentalfrihet