Nyhetsbrev Maj

Magnolia och körsbärsblom brister ut sina vita uttryck, allt verkar komma på en och samma gång, sommaren. Det här fantastiska vädret gillar vi svenskar, framförallt att prata om. Igår var skönare, varmare, i morgon kommer regn, så ”passa på att njut”.
När blir vädret verkligen perfekt? Inte för varmt, inte för kallt, soligt eller molnigt? Jag tänker mig att vädret växlar ständigt, varför inte gilla det som kommer, och se till att ha solsken inombords istället!? Liksom en kär vis vän som sa till mig en gång då jag frågade;

Vad är lycka för dig? – ”Att vilja ha det jag får.”

Observera skillnaden på ”att få det jag vill ha”, detta brukar sälla fungera särskilt bra på vädret, liksom mycket annat.

Min syn på dessa nyhetsbrev är som en uppfriskning, en påminnelse om ditt händelserika inre liv och värdet i dess kännedom. Förhoppningsvis kanske också en behaglig tids läsning…

Nyhet
En nyhet för mig idag är att skriva nyhetsbrev, jag varken skriver nyheter eller läser vardagliga nyheter sen flera år tillbaka. Däremot läser jag många nyheter från mitt inre, dagligen…
Jag letade ett tag bra källor för alternativa nyheter, då det kändes ansvarslöst att inte följa nyheterna som är sååå ”viktiga”? Tål att ställa sig den frågan då allt vi utsätter vårt inre för regelbundet, påverkar vårt sätt att tänka och agera, därmed också vår påverkan och upplevelse av livet.

Bland alternativen har både Aftonbladet och DN:s sida för goda nyheter, genom att läsa dessa uppmärksammar vi våra inre kvalitéer så som vänlighet, kärlek och medkänsla. Istället för hat, våld och rädslor som vanligtvis de så kallade ”Nyheterna” uppmärksammar för oss.

Den senaste tiden har det skett och sker väldigt mycket nyheter för oss, goda nyheter!

En Livsväg
Från det ena till det andra tänkte jag dela en liten historisk resumé om hur jag hamnade framför det här nyhetsbrevet. Min resa in i Modern Mindfulness!

Som allt leder en dröm till en annan. En ung tonåring som ville ha den där häftiga drömmopeden men inte hade råd. Varför inte köpa ett renoveringsobjekt i skokartonger på blocket? Framförallt om man inte ens vet skillnaden på en bult eller skruv. Med en aningen betungad och frustrerad far till nyheten, byggdes maskinen ihop i hjärtlig gemenskap mellan far och son, som lärare och elev, lärjunge och mästare. Kan nämnas att detta även var min fars första mopedbygget.

Skapandets glädje gav eld åt aningen större drömmar, nu var det jetmotor designer som gällde, sen vad det innebar hade jag ingen blekaste susning om… Fascinerande nog vägde jag teknikdrömmen mot psykologistudier.

Glöden Bränner
Efter många års studier i Luleå och Kiruna tog sig en skoltrött men målmedveten student examen i Flyg och Rymdteknik. Jag fick anställning på Chalmers, liksom min vän Albin höll på med fusionsforskning höll jag på med flygmotorutveckling under denna tid, vi var dock ännu olyckligt ovetande om varandras existens. Jag var redan utmattad med ett väldigt pressat inre, jag matade mig ständigt med tekniknyheter och ”viktig” information. Vikten av återhämtning och lagrad stress var fullständigt orelevant för mig, det kändes som en skam och misslyckande dom dagarna jag var tvungen att sjukskriva mig för oumbärlig utmattning, vilket jag aldrig nämnde för någon mer än mina föräldrar och flickvän…

6 månader in i mitt första ”drömjobb” sjukskrevs jag med den kliniska termen, ”utmattningsdepression”

Tankens Drivkraft
Oj oj oj, denna tid av oönskat självplågeri och ensamhetens mörker, hur brutalt våra fastklistrade tankar kan te sig mot ens egen varelse. Jag vände mig mycket åt självutvecklande böcker, vilket upptog största delen av min tid, träffade även psykologer där de flesta verkade varken förstå eller kunna hjälpa. Något som jag snappade upp ur en bok av Steve Chandler ”100 ways to motivate your self”, var att ur plågsamma stunder av livet växer nya frukter, liksom en ny version av dig själv och livets upplevelse. Av någon underlig anledning så lät detta väldigt rimligt för mig, därigenom infann sig en stark tillit att bli ”frisk” igen, trots att det kändes ytterst avlägset. Då förstod jag inte vikten av denna kraftfulla tanke, en av mycket få ljusglimtar i mörkrets sal som gav drivkraft och nyfikenhet.

Läknings Processen
En kväll råkade jag hamna på en meditationskurs som utgick ifrån en bok ”8 steg till lycka” av Geshe Kelsang Gayatso Rinpoche. Vem vill inte vara lycklig? Det måste ju vara meningen med livet tänkte jag? Dom funderingarna formade nya drömmar, vilket blev startskottet för läkning och den meditations erfarenhet jag skapat idag. Jag började tillslut vikariera och undervisa på meditationscentret ideellt. När jag blev friskförklarad var jag tillbaka på Chalmers, mitt sinne analyserade inte världsliga saker lika frenetiskt längre, jag visste att jag gjorde mitt bästa. Associationer till platsen och människorna var kvar i mig till stor del vilket gjorde att jag sa upp mig. Jag ville ge barndomsdrömmen en ärlig chans så jag provade åter ingenjörskarriären på GKN Aerospace i Trollhättan där jag fick jobba med motorer av hög sekretess. Det tog emot att följa barndomsdrömmen, det militära syfte med motorerna tjänade kändes ytterst felaktigt, även arbetsmiljön och det besatta konceptuella tänkandet som lätt ingenjörer etablerar.

Skiftet 
I denna miljö ges hjärtats egenskaper lite plats, förmodligen är det bristen på denna typen av intelligens som möjliggör kortsiktiga, skadliga innovationer för miljö, djur och natur. Många som väl ser och känner av den skadliga utkomsten, såsom atombomben eller folkmord ångrar sig tillslut när hjärtats medmänskliga värden bubblar upp till ytan. Jag var tvungen att sluta som ingenjör på GKN…

Mycket vetenskap/kunskap tjänar oss gott, däremot förstår jag idag att tillgå hjärtats kvalitéer är flera gånger om viktigare och min nya dröm hade nu utvecklat sig mot att på något sätt undervisa i meditation…

Mötet
Kort därefter mötes min och Albins vägar ett stenkast ifrån det tumulta Drottningtorget, i det stillsamma Palmhuset. Detta mötet blev stöttestenen för klivet in i en färsk önskan. Jag visste att min mening var att sprida inre stillhet och kännedom, jag visste bara inte hur…

Inspirerande Kamrat
Några ord om min käre vän och samarbetspartner Albin. Så fascinerande människa att träffa, får ni chansen, ta tiden! Oj oj, all den erfarenhet Albin har samlat på sig, och läst till sig i sammanhang med ett modernt vetenskapligt sätt, samtidigt uppfattas han som prestigelös och avslappnad, detta inspirerar mig var dag vi möts. Den kreativitet och omhändertagande till honom själv och andra framstår som något så naturligt och enkelt. Den styrka och självklarhet som förmedlas i hans avsikt är mycket inspirerande att uppmärksamma. Hans sätt att njuta av mat, möten, sådan närvaro som finns där. Framförallt det förhållningssätt Albin har till vår ovärderliga natur och miljö. Av allt som jag sett, pratat och förstått av Albin så kokas det hela ner till en djup hållbar och fredlig avsikt vilket tar form i nyfikenhet, driv och konstruktivt agerande…

Det låter kanske en nypa överdrivet, men jag vill gärna få nämnt några av de kvalitéer jag upptäckt, främst utav inspiration till dig som läser, att en människa kan formas så god och ren inombords. För jag vet också att så har heller inte fallet alltid varit för Albin…

Lärdom – dömd att lära
Något jag lärt mig är att det enda människor vill är att vara lyckliga, trotts detta ägnar sig många åt icke-livnärande uppehälle… Är detta av vana, grupptryck eller rädsla tro?

Jag skulle vilja erkänna att människans främsta mening inte är att jobba med planetariskt belastade aktiviteter, dvs. att konstruera prylar som vi kan använda att fördriva tiden med för att sedan skapa fler prylar…

Jag vill påstå att människans främsta mening är att förädla sig själv, sitt eget inre. Kort sagt bli en bättre människa, vad detta än betyder för dig. Så många av oss lever redan i ett så stort överflöd, att vi lätt glömmer tacksamhet och respekt till vår miljö. Lycka och njutning kommer som oanad bieffekt i att hela tiden bli en bättre människa, inifrån och ut.

Börja nånstans
Känner du någon som lever sitt vardagliga liv med visst missnöje? som vill sluta jobbet, byta boende eller ha en annorlunda livssituation, ja, skapa en förändring? Det finns så många som går med liknande funderingar. Jag har varit en av dem, gått runt med skavande tankar av missnöje, att vilja annorlunda, eller att det borde inte vara såhär, jag kunde inte njuta så värst mycket. Något jag insett mer och mer är att varför inte bara låta det man vill förändra, förändras. börja nånstans.

Tillitens kraft
Innan det skett känns det som en omöjlighet, när väl valet är gjort sker allt sakteliga helt naturligt.
Tillit, lita på att livet bär en, dit drömmen vill, eller dit du ska vara, vad du är menat för, hela du eller en större del av din varelse. Tillit, prova lägga alla rädslor åt sidan för en stund, omdömen från andra, utseende, förluster eller vad nu dina begränsade kontrollbehov skulle kunna vara. Vad händer om vi byter dom mot inre tillit, oavsett vad någon säger eller gör dig så vill dom dig egentligen allt väl, innerst inne. Helheten runtomkring dig vill dig väl, framförallt om vi låter oss harmonisera, har tillit till den oerhörda intelligens som går bortom vår konceptuella förmåga.

Detta är snarare ett faktum än en vag teori. När du ägnar tid åt ditt inre och att observera dess beteende, skapas djupare typer av förståelse och tillit till dess process.Tillit kom så väl till hands då jag sa upp mig från jobbet utan vetskap om inkomst. När jag lämnade min bostad och kastade mig in i ett helt annorlunda leverne. Det mest fascinerande var att allt kändes fullständigt rätt, ingen tveksamhet eller rädsla, möjligtvis någon fundering ibland, hur ska det gå att leva såhär, kommer jag tröttna… Och jag bara lät dom funderingar vara så länge dom inte är stödjande.

Valborgs Retreat
Några undrar kanske hur retreat gick, med tillit i bakfickan föll alla moment ut på ett harmoniskt sätt mer än vad vi kunde önska oss. Och framförallt retreat deltagarna som verkade nöjda och tacksamma med fint boende, guidade meditationspass, utsökt vegetarisk eko mat, bastu och badtunna.

Vill du själv göra en egen retreatresa? Här har du en guidad meditation Albin höll för oss en av dagarna; en pilgrimsfärd i ditt inre tempel.mp3

Även om vädret var lite svajigt till och från så var det på vår sida. Solen, värmen, stjärnor och regnbåge kom som på beställning…

Retreatmaten visade sig vara väldigt uppskattad, så en efterfrågad receptsamling har uppstått. Ska även tryckas och förmedlas på EKO butiken FRAM. Kan ge en ny nivå av matlagning, njutningsfull, hälsosam och framförallt miljövänlig Greenstone retreat Receptsamling.pdf

För övrigt så rullar modern mindfulness på som vanligt men med ny näring, ny näring innebär också nya spännande grödor. Bland dessa projekt är en Mindfulness mobilapp för företag och även privatpersoner utöver det vanliga. Fylld med återhämtande stärkande näring.

Nästa nyhetsbrev kommer vara kryddat med en inspirerande och ytterst meningsfull nivå av fredlig livstil.

Vår onlinekurs i mindfulnessträning

Genom vårt unika onlinebaserade träningsprogram kan du genom din mobil eller dator enkelt lära dig dessa effektiva metoder.

Kursen består av 35 kursdagar med tiotals ljudklipp, videoklipp och texter med mindfulnessövningar som ger dig mer energi, klarare tankar och mindre stress. Du får tillgång till kursen under ett helt år och kan göra dagarna och momenten helt i din egen takt och hur många gånger du vill.

Kursen ger diplom! Vid genomförd kurs erhåller du ett kursintyg som beskriver dina nya kompetenser inom mindfulness, stresshantering och modern psykologi.

Med rabattkoden vårfåglar får du 35%! rabatt på kurspriset, 950kr istället för ordinarie pris på 1.500kr.

Köp kursen direkt här och börja redan idag!

Vill du läsa mer om kursens innehållet finner du det här.

Vi har även en 100% nöjdhets garanti: om du inte är nöjd med innehållet i programmet ger vi dig pengarna tillbaka, upp till en hel månad efter köpet.

(Hur kan vi vara så säkra på att du blir nöjd? Programmet har nu sålts i över ett år och hittills har ingen reklamerat kursen)  

Sagt om kursen:

Wow! Helt fantastiskt! Du förklarar på ett lagom personligt sätt med mycket bra övertygande teorier samt med ett lugn som gör allt väldigt ingivelsefullt.

– Anna Brus, VD, yogabrus.com

Kursen är smidig och hemsidan enkel att navigera från telefonen. Gillar att du har filmer som beskriver i kombination med text samt att jag kan gå direkt till övningarna om jag inte vill läsa. Det passar alla nivåer. 

Jag har rekommenderat kursen till flera, den är väldigt bra!

– Sofia Bengtsson, Entreprenör

 

Tack för din uppmärksamhet!

Dela gärna nyhetsbrevet vidare till dina vänner via följande finurliga knappar om du gillade det:

Gilla mailet på facebook: Facebook Like Button

Dela på twitter: Tweet Button

Gilla vår facebooksida: Facebook Like Button

Vänligen
Fredric Carlsvärd                                          Modernmindfulness.se
Mindfulnessträning.se

 

Här kan du läsa de nyhetsbrev vi skickat ut tidigare:

Nyhetsbrev #27 Konsten att (o)roa sig 

Nyhetsbrev #26 Din inre röst

Nyhetsbrev #25 Hur du bäst bemöter rasism

Nyhetsbrev #24 Mitt nya Jag

Nyhetsbrev #23 God Jul

Nyhetsbrev #22 Vad är viktigt för mig, egentligen?

Nyhetsbrev #21 Att vara redo för döden

Nyhetsbrev #20 Den bortglömda konsten att göra ingenting

Nyhetsbrev #19 Dag Hammarskjöld och mindfulness

Nyhetsbrev #18 Planerar du bort dig själv?

Nyhetsbrev #17 Att verkligen vila

Nyhetsbrev #16 Mindfulness hjälper vid tinnitus och tobak

Nyhetsbrev #15 Kronisk smärta

Nyhetsbrev #14 Vänlighet, mindfulnessmuskler och hjärnan

Nyhetsbrev #13 Mindfulness gör dig piggare och sömnigare

Nyhetsbrev #12 Mindfulnessforskning på Sahlgrenska i Gbg

Nyhetsbrev #11 Mindfulness förbättrar vår empati

Nyhetsbrev #10 Korta mindfulnessövningar räcker lång väg!

Nyhetsbrev #9 Pilotstudie och andningskonferens

Nyhetsbrev #8 Mindfulness och naturen

Nyhetsbrev #7 Mindfulness – mer än bara avslappning?

Nyhetsbrev #6 Om mindfulness och sömn!

Nyhetsbrev #5 Viken av medkänsla

Nyhetsbrev #4 Om att skapa din dagliga meditationsvana

Nyhetsbrev #3 Om minne, stress och mindfulness

Nyhetsbrev #2 Om självdisciplin, oro och mindfulness

Nyhetsbrev #1 Kort om sex och mindfulness samt yoga