Historien om Modern Mindfulness

I samband med sin egen mindfulnessträning och sina studier i psykologi, började Albin 2011 dela med sig av sina erfarenheter inom mindfulness. Detta ledde till kurser och föreläsningar och våren 2012 började han hålla mindfulnesskurser för studenter på Chalmers och Göteborgs Universitet. Modern Mindfulness Sweden AB grundades hösten 2013, som en naturlig vidareutveckling av Albins mål – att göra mindfulnessträning tillgängligt till ännu fler människor.

Vårt löfte

Inspirerade av de traditioner där meditation ursprungligen lärts ut helt gratis, och med insikten från modern forskning som tydligt visar att överflöd av pengar sällan gör människor lyckligare, har vi bestämt att allt överskott som företaget generar ska gå till människor som verkligen behöver det. Detta innebär att istället för att plocka ut någon vinst, skänks allt ekonomiskt överskott till Röda korsets akuthjälp vid katastrofer och till Vi-skogens biståndsprojekt i Östafrika.

Vår Vision

Vi vill bidra i utvecklingen till ett samhälle där alla människor kan leva ett gott liv med allt vad det kan innebära. Ett vänligt samhälle där vi tar hand om varandra. Ett hållbart samhälle som inte konsumerar mer än vad jorden kan hantera.

Forskning från de senaste åren visar tydligt hur en kort stunds mindfulnessövning dagligen ger minskad stress, återhämtning av kropp och hjärna, förbättrat minne och koncentration, djupare relationer och mer kreativa tankar. Detta tror vi leder till ett mer insiktsfullt och meningsfullt sätt att leva livet på. Något som gagnar oss alla.

Grundare

albin_pres_cropped

Albin Hagberg Medin

Som 22-åring hade Albin både lyckats få anställning som forskningsassistent på Chalmers och dessutom deltagit i forskarkonferenser runt om I Europa inom sitt dåvarande livsmål, fusionsfysik. Samma extrema ambitionsnivåer som tog honom dit, medförde tyvärr även en svår stressproblematik som innebar både sömn och magproblem, oro och ryggsmärtor.

Genom hans intresse för hjärnforskning upptäckte han att meditation och mindfulnessövningar kunde hjälpa honom hantera stressproblemen. Efter en tids intensivt övande så upplevde han ett skifte som inte bara lindrade hans stressproblematik, det gjorde honom ännu mer intresserad av hjärnan och det mänskliga sinnet. En fascination som fick honom att helt överge fysikens värld för att istället djupdyka i psykologin.

En tid senare hade han grundat företaget Modern Mindfulness Sweden AB och genom detta hålla mindfulnesskurser och föreläsningar om metoder och tekniker för ökat välbefinnande och mindre stress. Hans mål med företaget är att fler människor ska få möjlighet att ta del av vetenskapligt beprövade metoder för ökat välmående och bättre hälsa, såsom mindfulness.

2016 påbörjade han en fredsvandring runt jorden, “Walk2Peace“, och sedan dess har han en rådgivande roll i företaget samt utvecklar dess digitala resurser såsom appen Mindfulnessresan.

Erfarenhet

 • Kandidatexamen Teknisk Fysik, Chalmers
 • Certifierad Mindfulnessinstruktör
 • Beteendevetare, Göteborgs universitet
 • Deltagit i internationella forskarkonferenser inom psykologi på bl a. Stanfords universitet
 • Flera års meditationserfarenhet

Sagt om Albin

Albin är en unik kombination av värme, öppenhet och kompetens.
Jag är imponerad av hur hans ödmjuka och nyfikna sätt öppnar upp för nya perspektiv och möjligheter både hos mig själv och andra omkring honom.

—David Andersson, VD Ecoera AB

Ecoera AB

Delägare och IT-Guru

Erik Svalander

Erik har en flerårig bakgrund inom systemutveckling med universitetsstudier i både Göteborg och Umeå. En av hans flera IT-tjänster har varit hos Västtrafik. Efter flera års arbete i Stockholm började han söka en djupare mening. Han sålde sin lägenhet och begav sig till Syd- och Centralamerika där han mötte rik fauna av yoga, meditationsutövare och lokalbefolkning. Vid hemkomsten till Sverige ville han nu applicera sin kompetens på något som låg honom varmt om hjärtat. Han fann då Modern Mindfulness.

Erik är idag vår digitala mästare inom det fördolda som möjliggör våra webb- och mobilbaserade mindfulnesstjänster.

Erfarenhet

 • Universitetsutbildning IT
 • Arbetat som systemutvecklare sedan 2008
 • Meditatör

Mindfulnessinstruktör

 

Christina Stenberg

Christina Stenberg

Christina har lång tids erfarenhet som företagsledare och bär där med sig värdefulla Insikter och kunskaper som hon gladeligen delar. Under åren har hon haft förmånen till ett flertal olika roller; affärsutvecklare, entreprenör, ledarskapsrådgivare, internationell marknadsförare och mentor.

Christina vill medverka till ökad medvetenhet, mänsklig tillväxt och bidra till ett hållbart ledarskap som vilar i Mindfulness. Hon anser att varje människa är en ledare och hon vill motivera morgondagens ledare att utveckla ett liv i balans. För tio år sedan påbörjade Christina sin inre resa i personlig utveckling i samband med utbrändhet. Mindfulness blev och är en kraftfull metod för att hantera livets utmaningar.

Christina erbjuder inspirationsföreläsningar och workshops i Mindfulness. Hon arrangerar även kontemplativa vandringar i vackra naturmiljöer för ledare som vill fördjupa sitt inre ledarskap, att utveckla en medvetenhet om hur våra tankemönster, värderingar och drivkrafter påverkar rollen som ledare.

Erfarenhet

 • Civilekonom, internationell inriktning, Göteborgs Universitet
 • Flera års erfarenhet som VD, affärsutvecklare och entreprenör
 • Ledarskapsutbildningar så somUtveckling av Grupp och Ledare
 • Grund- och påbyggnadsutbildning i personlig utveckling, Psykosyntesinstitutet
 • Certifierad Mindfulnessinstruktör
 • Flera års meditations- och yoga erfarenhet

Sagt om Christina

”Balanserad och metodisk processledning genom Christina Stenberg. Dagen överträffade mina förväntningar. Jag är mer än någonsin övertygad om att Mindfulness är något jag vill utveckla och skapa rutiner för” Kristina Christoffersson, affärsområdeschef hotell & restaurang, Nääs Fabriker

Mindfulnessinstruktör

ebba_cropped

 

Ebba Svensson

Trots akademisk framgång och ett på ytan perfekt liv led Ebba under många år av depression och sökte ständigt svar på frågan varför. Under en utlandstermin i Boston, hösten 2014 kom hon i kontakt med mindfulness vilket blev vändpunkten och starten på ett nytt liv.

Under tiden i Boston arbetade hon som forskningsassistent på Ellen Langer’s mindfulness lab på Harvard University och genom Mind & Life Institute kom hon i kontakt med Dalai Lama och fick möta grundaren av mindfulness, Jon Kabat-Zinn.

Sedan dess har hon medverkat i åtskilliga mindfulnessutbildningar och även hållit kurser inom Region Skåne. Under 2017 realiserades Ebbas dröm om att följa hjärtat och idag fredsvandrar hon jorden runt tillsammans med Albin samtidigt som arbetar med utvecklingen av modern mindfulness digitala resurser.

Erfarenhet

 • Forskningsassistent på Harvard University, Langer Mindfulness Lab, Boston
 • Dubbel kandidatexamen, Beteende- och personalvetare, Lunds Universitet
 • Hållit mindfulnesskurser, Region Skåne
 • Genomfört MBSR mindfulness practicum, Stockholm
 • Pågående yogalärarutbildning, Samayoga

Sagt om Ebba

“During her time in the lab, Ebba has made a positive and lasting impact on  both our research and the Harvard psychology community. She is not only extremely intelligent and creative, but deeply concerned about the wellbeing of others, which makes her an effective and compassionate leader and colleague.”

Dr. Nathalie L. Trent, Ph.D,

Research Fellow and Laboratory Manager,

Harvard University

Mindfulnessinstruktör

 

Fredric

Fredric Carlsvärd

Efter sin ingenjörsexamen inom rymdteknik började Fredric arbeta som flygmotorutvecklare, hans ambition gjorde honom snabbt involverad i experimentell verksamhet och forskning i internationella EU-projekt med bland annat Chalmers och GNK Aerospace. Ända sedan barnsben har Fredric haft med sig ett djupt intresse för människans inre och valde mellan att bli psykolog eller ingenjör. Trots att han valde det sistnämnda förde livet honom ändå till psykologi och meditation. Sedan flera år har Fredric engagerat sig i meditation, framförallt inom modern buddhistiska traditioner där han också varit delaktig i flera retreat och hållit utbildningar.

Efter en tids sjukskrivning på grund av stressrelaterad ohälsa stod det klart för Fredric att det var just meditation som var allra viktigast för honom i livet och att sprida vidare denna inre ingenjörskonst som han kallar det. Med sin tekniska bakgrund och djupa erfarenhet inom meditation förmedlar Fredric kraften av Mindfulness på ett modernistiskt tankesätt som är både konkret och anpassat till vår samtida kultur.

Hans vision är ett medmänskligt samhälle som stödjer alla dess individer till varaktigt välmående och ökad livskvalitet och han ser mindfulness som ett av de kraftfullaste verktygen att transformera individer, företag och grupper på global skala till verklig framgång.

Erfarenhet

 • Civilingenjörsexamen, Rymdteknik, Luleå Tekniska Universitet
 • Arbetslivserfarenhet av produktutveckling inom flygmotorteknologi
 • Stor erfarenhet inom meditativ matlagning, välgörande för kropp och sinne
 • Mindfulness Teacher Training Institute internationell 1 års utbildning
 • Mindfulness Coach Training 1 års internationell Zen Coaching utbildning
 • Flera års erfarenhet av att leda meditationskurser

Sagt om Fredric

Det var ett stort nöje att närvara i meditations workshop led av Fredric. Jag är normalt sett lite inåtvänd och selektiv när jag vill dela med mig, men Fredric utformade en atmosfär som gjorde mig trygg och lugn i detta. Jag blev överraskad av de tankar jag utryckte i parövningarna och workshopen lede mig till ny användbar kunskap. Tack Fredric 🙂

—Mika Yoshijamika Ishikawa, kursdeltagare

Chefsrådgivare

Olov

Olov Bergström

Olov har en bakgrund som VD och chef, både som anställd och i egna företag, som sträcker sig från IT- och tjänstebolag till detalj- och partihandelsföretag.

Olov är mycket väl insatt i VD:s formella ställning, likväl skolad i beslutsprocesser och de olika ledningsmetoder som en högre chef/VD måste behärska för att utöva effektiv administrativ ledning. Olov verkar främst som föreläsare, utbildare, konsult och coach till både individer och organisationer.

Erfarenhet

 • Mångårig erfarenhet som VD-rådgivare i privata aktiebolag
 • Väl meriterad inom affärsutveckling och entreprenörskap

Några av våra uppdragsgivare