MJD_9531

Retreat

Retreat innebär att dra sig tillbaka. Under retreat ger vi oss själva möjligheten att hitta tillbaks till vår kärna. Genom retreatens stilla atmosfär och de guidade meditationerna kan du finna frid, avslappning och låta din kropp och ditt sinne återhämtas från den stress många av oss utsätts för. I stillheten får du insikter och inspiration, som ger dig nya perspektiv och gör att du kan se med nya ögon på dig själv och dina relationer och ofta finna oanade lösningar till problem och konflikter.

För att verkligen ge dig möjlighet att känna av denna inre stillhet råder tystnad under retreaten. Under två hela dygn sker inga samtal mellan retreatdeltagare, vi rekommenderar att du lämnar in mobiltelefonen till ansvariga i kurscentret och tar en paus från böcker och musik hela helgen. Under dessa dygn är det ingen som förväntar sig någonting av dig. Helt kravlösa dygn där du kan lyssna inåt, känna dig själv och njuta av vårens ankomst i de vidunderliga omgivningarna. Hur skulle det vara att ligga på en på en solvärmd klippa och blicka ut över havet och horisonten?

Genom naturen, stillheten och kontakten med ditt inre får du också kontakt med den inneboende visdom vi alla besitter, en källa till kreativitet, livfullhet, mod och kärlek och efter retreaten kommer du hem med ny kraft och fördjupad uppskattning i dina relationer.

Tidigare deltagares erfarenheter av våra retreat

Vilken gåva Fantastiskt att ni delar med er så mycket mer, även efter kursens slut! Tack!  Jag vill verkligen varmt rekommendera Modern Mindfulness retreat till dig som vill komma närmare dig själv och unna dig ett "soul spa" fyllt av njutningsfulla upplevelser! Jag reste härifrån fylld av glädje och med helt nya resurser att möta livet!

—Hildur Hadenius, Retreatdeltagare

Visste inte vad jag gav mig in på då detta var mitt första och definitivt inte sista retreat, min upplevelse var helt enorm och vad gott kursen gjorde i både sinne och själ. Albin är fantastisk att lyssna på och Fredric's hand i köket gjorde det hela fulländat. Stor påse kärlek till er båda. Åkte därifrån med en underbar varm känsla i kroppen och ett mystiskt leende, likt Mona-Lisa på läpparna.

—Stefan Andreasson, Retreatdeltagare

Mindfulnessträning har gett mig ökat fokus, en djupare förståelse
för mig själv och en mer tillåtande attityd. Ju mer jag tränat
desto starkare har insikten att jag själv, i högre utsträckning
än något annat, avgör min livskvalité.

—Nils Lunneryd, kursdeltagare

Datum, plats och pris

Vi har för närvarande inget retreat schemalagt 🙁

Solnedgång vid stranden

IMG_3449
[/one_half ]

Dina instruktörer

Albin Hagberg Medin

albin_pres_cropped
Som 22-åring hade Albin både lyckats få anställning som forskningsassistent på Chalmers och dessutom deltagit i forskarkonferenser runt om I Europa inom sitt dåvarande livsmål, fusionsfysik. Samma extrema ambitionsnivåer som tog honom dit, medförde tyvärr även en svår stressproblematik som innebar både sömn och magproblem, oro och ryggsmärtor.

Genom hans intresse för hjärnforskning kände han till att meditation och mindfulnessövningar kanske kunde hjälpa honom. Efter en tids intensivt övande så upplevde han ett skifte som inte bara lindrade hans stressproblematik, det gjorde honom ännu mer intresserad av hjärnan och det mänskliga sinnet. En fascination som fick honom att helt överge fysikens värld för att istället djupdyka i psykologin.

Två år senare hade han grundat sitt första företag och börjat hålla mindfulnesskurser och föreläsningar som fått genomgående höga betyg. Deltagare på kurser brukar beskriva Albin med ord som “Engagerad, varm, nyfiken, kompetent, erfaren och inspirerande”.

Erfarenhet

  • Kandidatexamen Teknisk Fysik, Chalmers
  • Certifierad Mindfulnessinstruktör
  • Beteendevetare, Göteborgs universitet
  • Deltagit i internationella forskarkonferenser inom psykologi på bl a. Stanfords universitet
  • Flera års meditationserfarenhet

Sagt om Albin

Albin är en unik kombination av värme, öppenhet och kompetens.
Jag är imponerad av hur hans ödmjuka och nyfikna sätt öppnar upp för nya perspektiv och möjligheter både hos mig själv och andra omkring honom.

—David Andersson, VD Ecoera AB

Ecoera AB

Fredric Carlsvärd

Fredric

Efter sin ingenjörsexamen inom rymdteknik började Fredric arbeta som flygmotorutvecklare, hans ambition gjorde honom snabbt involverad i experimentell verksamhet och forskning i internationella EU-projekt med bland annat Chalmers och GNK Aerospace. Ända sedan barnsben har Fredric haft med sig ett djupt intresse för människans inre och valde mellan att bli psykolog eller ingenjör. Trots att han valde det sistnämnda förde livet honom ändå till psykologi och meditation. Sedan flera år har Fredric engagerat sig i meditation, framförallt inom modern buddhistiska traditioner där han också varit delaktig i flera retreat och hållit utbildningar.

Efter en tids sjukskrivning på grund av stressrelaterad ohälsa stod det klart för Fredric att det var just meditation som var allra viktigast för honom i livet och att sprida vidare denna inre ingenjörskonst som han kallar det. Med sin tekniska bakgrund och djupa erfarenhet inom meditation förmedlar Fredric kraften av Mindfulness på ett modernistiskt tankesätt som är både konkret och anpassat till vår samtida kultur.

Hans vision är ett medmänskligt samhälle som stödjer alla dess individer till varaktigt välmående och ökad livskvalitet och han ser mindfulness som ett av de kraftfullaste verktygen att transformera individer, företag och grupper på global skala till verklig framgång.

Erfarenhet

  • Civilingenjörsexamen, Rymdteknik, Luleå Tekniska Universitet
  • Arbetslivserfarenhet av produktutveckling inom flygmotorteknologi
  • Stor erfarenhet av meditativ matlagning, välgörande för kropp och sinne
  • Pilgrimsvandrat 3 månader genom Europa för världsfred
  • Flera års erfarenhet av att leda meditationskurser

Sagt om Fredric

Det var ett stort nöje att närvara i meditations workshop led av Fredric. Jag är normalt sett lite inåtvänd och selektiv när jag vill dela med mig, men Fredric utformade en atmosfär som gjorde mig trygg och lugn i detta. Jag blev överraskad av de tankar jag utryckte i parövningarna och workshopen lede mig till ny användbar kunskap. Tack Fredric 🙂

—Mika Yoshijamika Ishikawa, kursdeltagare

Bildkälla: [1]