MJD_9531

Retreat

Retreat innebär att dra sig tillbaka. Under retreat ger vi oss själva möjligheten att hitta tillbaks till vår kärna. Genom retreatens stilla atmosfär och de guidade meditationerna kan du finna frid, avslappning och låta din kropp och ditt sinne återhämtas från den stress många av oss utsätts för. I stillheten får du insikter och inspiration, som ger dig nya perspektiv och gör att du kan se med nya ögon på dig själv och dina relationer och ofta finna oanade lösningar till problem och konflikter.

För att verkligen ge dig möjlighet att känna av denna inre stillhet råder tystnad under retreaten. Under två hela dygn sker inga samtal mellan retreatdeltagare, vi rekommenderar att du lämnar in mobiltelefonen till ansvariga i kurscentret och tar en paus från böcker och musik hela helgen. Under dessa dygn är det ingen som förväntar sig någonting av dig. Helt kravlösa dygn där du kan lyssna inåt, känna dig själv och njuta av vårens ankomst i de vidunderliga omgivningarna. Hur skulle det vara att ligga på en på en solvärmd klippa och blicka ut över havet och horisonten?

Genom naturen, stillheten och kontakten med ditt inre får du också kontakt med den inneboende visdom vi alla besitter, en källa till kreativitet, livfullhet, mod och kärlek och efter retreaten kommer du hem med ny kraft och fördjupad uppskattning i dina relationer.

Tidigare deltagares erfarenheter av våra retreat

Vilken gåva Fantastiskt att ni delar med er så mycket mer, även efter kursens slut! Tack!  Jag vill verkligen varmt rekommendera Modern Mindfulness retreat till dig som vill komma närmare dig själv och unna dig ett "soul spa" fyllt av njutningsfulla upplevelser! Jag reste härifrån fylld av glädje och med helt nya resurser att möta livet!

—Hildur Hadenius, Retreatdeltagare

Visste inte vad jag gav mig in på då detta var mitt första och definitivt inte sista retreat, min upplevelse var helt enorm och vad gott kursen gjorde i både sinne och själ. Albin är fantastisk att lyssna på och Fredric's hand i köket gjorde det hela fulländat. Stor påse kärlek till er båda. Åkte därifrån med en underbar varm känsla i kroppen och ett mystiskt leende, likt Mona-Lisa på läpparna.

—Stefan Andreasson, Retreatdeltagare

Mindfulnessträning har gett mig ökat fokus, en djupare förståelse
för mig själv och en mer tillåtande attityd. Ju mer jag tränat
desto starkare har insikten att jag själv, i högre utsträckning
än något annat, avgör min livskvalité.

—Nils Lunneryd, kursdeltagare

Solnedgång vid Skeppsudden


Nästa retreat

Under påsken i april 2019 bjuder vi in dig till en helg av stillhet i natursköna miljöer. Vår grundare Albin kommer leda meditationer, det kommer finnas fantastisk mat, morgonyoga och mycket tid för vila, vandring och reflektion. Ett perfekt sätt att fira våren och ge dig själv några lugna dagar.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse genom vårt Facebook-event.

Skeppsudden – Garden of Peace

Vår plats för retreatet är kursgården Skeppsudden utanför Norrköping. I denna fridfulla miljö vid Östersjöns strandkant kommer du få all möjlighet till återhämtning och lugn. Fyll dagarna med guidade meditationer, skogspromenader och bastu och fyll på energin inför sommaren!

Datum: 18 apr kl. 18:00 – 21 apr kl. 15:00

Kursavgift: 2.250kr

Boendemöjligheter (inklusive mat):
1.800kr – Flerbäddsrum
2.250kr – Dubbelrum
2.700kr – Enkelrum

Alla priser inklusive moms. För anmälan, skicka ett email med ditt namn, telefonnummer och adress till sofia@modernmindfulness.se
Skriv gärna några rader om du har tidigare erfarenhet av meditation eller om det är helt nytt för dig
Kursavgiften är ej återbetalningsbar efter 18/3, däremot kan den överföras om du hittar någon annan som vill ta din plats.

Skeppsuddens bastu

Exempel på hur en dag på retreatet kan se ut:
8-9, morgonyoga
9-10, frukost
10.30-11.30, gemensam meditation
12-13, lunch
14-15, gemensam meditation
16-17, guidad vandring
17.30-18.30 middag
20-22, bastu & bad, egentid

Notera att vandring, bastu & meditationerna inte är obligatoriska, och det kommer finnas gott om uttrymme för egen tid, promenader, vila i schemat.

Din instruktör

Albin Hagberg Medin

albin_pres_cropped
Som 22-åring hade Albin både lyckats få anställning som forskningsassistent på Chalmers och dessutom deltagit i forskarkonferenser runt om I Europa inom sitt dåvarande livsmål, fusionsfysik. Samma extrema ambitionsnivåer som tog honom dit, medförde tyvärr även en svår stressproblematik som innebar både sömn och magproblem, oro och ryggsmärtor.

Genom hans intresse för hjärnforskning kände han till att meditation och mindfulnessövningar kanske kunde hjälpa honom. Efter en tids intensivt övande så upplevde han ett skifte som inte bara lindrade hans stressproblematik, det gjorde honom ännu mer intresserad av hjärnan och det mänskliga sinnet. En fascination som fick honom att helt överge fysikens värld för att istället djupdyka i psykologin.

Två år senare hade han grundat sitt första företag och börjat hålla mindfulnesskurser och föreläsningar som fått genomgående höga betyg. Deltagare på kurser brukar beskriva Albin med ord som ”Engagerad, varm, nyfiken, kompetent, erfaren och inspirerande”.

Erfarenhet

  • Kandidatexamen Teknisk Fysik, Chalmers
  • Certifierad Mindfulnessinstruktör
  • Beteendevetare, Göteborgs universitet
  • Deltagit i internationella forskarkonferenser inom psykologi på bl a. Stanfords universitet
  • Flera års meditationserfarenhet

Sagt om Albin

Albin är en unik kombination av värme, öppenhet och kompetens.
Jag är imponerad av hur hans ödmjuka och nyfikna sätt öppnar upp för nya perspektiv och möjligheter både hos mig själv och andra omkring honom.

—David Andersson, VD Ecoera AB

Ecoera AB